ÇELİK YAPILAR YÖNETMELİĞİ VE UYGULAMA KILAVUZU

 2018 ÇELİK YAPILAR YÖNETMELİĞİ

            
                4 Şubat 2016 tarihli ve 29614 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Çelik Yapıların Tasarım, Hesap ve Yapım Esaslarına Dair Yönetmeliği yayınlanmıştı. 15 Şubat 2018 tarihinde bu yönetmeliğe ek değişiklerle geldi. Bu yönetmeliği aşağıdaki linkten indirebilirsiniz.

ÇELİK YAPILARIN TASARIM, HESAP VE YAPIM ESASLARINA DAİR 

YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA

DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1 – 4/2/2016 tarihli ve 29614 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Çelik Yapıların Tasarım, Hesap ve Yapım Esaslarına Dair Yönetmeliğin 2 nci maddesinin ikinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“(2) Bu Yönetmelik; cidar kalınlıkları 2.5 mm’den az olmayan çelik boru ve kutu profiller ile eleman karakteristik kalınlıkları 4 mm’den az olmayan diğer çelik profillerden oluşan yapı sistemlerini kapsar.”

MADDE 2 – Aynı Yönetmeliğin eki “Çelik Yapıların Tasarım, Hesap ve Yapım Esasları” yürürlükten kaldırılmış, aynı Yönetmeliğe ekteki “Çelik Yapıların Tasarım, Hesap ve Yapımına Dair Esaslar” eklenmiştir.

MADDE 3 – Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 4 – Bu Yönetmelik hükümlerini Çevre ve Şehircilik Bakanı yürütür.)


ÇELİK YAPILAR UYGULAMA KILAVUZU



    Türkiye’de inşaat ve çelik yapılar sektörü açısından büyük önemi olan Çelik Yapıların Tasarım, Hesap ve Yapım Esaslarına Dair Yönetmelik, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 4 Şubat 2016 tarihinde yayımlandı ve 1 Eylül 2016 tarihinde yürürlüğe girdi. Türk Yapısal Çelik Derneği’nin 2006 yılından beri talep ettiği Yönetmelik, 2015 yılında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile İstanbul Teknik Üniversitesi arasında yapılan protokol uyarınca, Türk Yapısal Çelik Derneği üyelerinden Prof. Dr. Cavidan YORGUN, Prof. Dr. Erkan ÖZER, Prof. Dr. Cem TOPKAYA ve Yrd. Doç. Dr. Cüneyt VATANSEVER tarafından hazırlandı. Kılavuzu aşağıdaki linkten indirebilirsiniz.


5 Recep Ekmekci: ÇELİK YAPILAR YÖNETMELİĞİ VE UYGULAMA KILAVUZU   2018 ÇELİK YAPILAR YÖNETMELİĞİ                               4 Şubat 2016 tarihli ve 29614 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Çelik Yapılar...
< >